Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рік роботи електронних земельних аукціонів: в яких регіонах найвища вартість лотів

Реклама

Рік тому, у жовтні 2021 року, в Україні було запущено електронні аукціони з оренди та продажу земель у системі «Прозорро.Продажі».

Станом на сьогодні всього у системі оголошено 3797 аукціонів із оренди та 3003 - з продажу землі, які охоплюють площу понад 31 тис. га.

Загальна вартість усіх лотів із оренди землі становить 168 млн грн, продажу - 2,6 млрд грн.

Найвища стартова вартість лотів із оренди у таких областях: Кіровоградська (23,15 тис. грн), Львівська (21,3 тис. грн), Одеська (19,4 тис. грн), Хмельницька (12,7 тис. грн), Дніпропетровська (10,4 тис. грн).

Лідерами за стартовою вартістю лотів з продажу є: Львівська (698 тис. грн), Київська (678 тис. грн), Вінницька (351 тис. грн.), Закарпатська (195 тис. грн), Одеська (165 тис. грн), Черкаська (69 тис. грн) області.

Від початку війни в системі завершено 912 земельних аукціонів, які принесли організаторам 234 млн грн. Всього за рік роботи електронних земельних аукціонів організатори заробили 751 млн грн.

У системі зараз приймаються заяви на участь у 657 нових земельних аукціонах із оголошеною вартістю 288 млн грн.

Зростання ціни на торгах становить близько 70 %.

Довідково

24 березня Верховна Рада дозволила не проводити аукціони з оренди с/г землі державної та комунальної власності на період воєнного стану. Однак це не стосується всіх інших видів земель - операції з ними мають проводитись і далі у «Прозорро.Продажі». Крім того, ці зміни не впливають на приватних осіб - вони, як і раніше, мають можливість оголошувати в системі «Прозорро.Продажі» торги з продажу та оренди с/г землі.

За матеріалами Мінагрополітики.

Захисти нерухомість та землю компанії. Сервіс SMS-Маяк сповістить про незаконні реєстраційні дії щодо майна компанії. Замов за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини