Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У НБУ повідомили, який курс валют закладений у Держбюджеті на 2023 рік

Реклама

Кабінет Міністрів прогнозує технічний розрахунковий курс валют на рівні 42,2 в наступному бюджеті. Про це повідомив заступник голови Ради Національного банку Василь Фурман на брифінгу в «Медіацентрі Україна».

За його словами, в Бюджеті-2023 Уряд робить ставку на іноземні запозичення і вже напрацьовані конкретні шляхи в цьому питанні.

«США вже заявило, що щомісячно до кінця війни вони готові нам виділяти 1,5 мільярди доларів. Також є запит до наших європейських партнерів, які обіцяють таку саму суму. Також тривають переговори щодо нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом», - зазначив Василь Фурман.

Він додав, що на курс гривні зокрема буде впливати і ситуація на фронті.

Крім того, заступник голови Ради НБУ розповів про скорочення золотовалютного резерву України.

Так, в перші дні війни НБУ перейшов до політики фіксованого курсоутворення. Однак фіксація курсу має свою ціну. З початку війни і до вересня чистий продаж валюти з резервів склав 14 мільярдів доларів та один мільярд євро.

«Водночас, резерви НБУ скоротилися лише на 3 мільярди євро. Причини тиску на золотовалютному ринку, який ми спостерігаємо - це психологічний чинник, логістичний, бо не було достатньої кількості готівкової валюти», - сказав Василь Фурман.

Читайте також: Уряд затвердив проєкт Держбюджету на 2023 рік

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини