Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Застрахований бізнес звільнили від перевірок ДСНС: Закон прийнято

Реклама

Рада ухвалила в цілому законопроєкт №3361 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності.
Законопроєкт передбачає звільнення підприємства із середнім та/або незначним ступенем ризику від проведення планових перевірок техногенної та пожежної безпеки за наявності полісу страхування відповідальності.

За основу цей проєкт було прийнято ще 2 червня 2020 року. Документом пропонується скасувати обов'язкові перевірки у разі наявності полісу страхування відповідальності перед третіми особами за збиток, який може бути нанесений при експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки.

Якщо суб'єкти господарювання з середнім і незначним ступенем ризику укладуть договір страхування своєї відповідальності перед третіми особами, які можуть постраждати від діяльності цих суб'єктів, проведення перевірок відкладається на 6 - 10 років. У разі настання аварії або пожежі, страховик, який застрахував таку відповідальність, виплачуватиме відшкодування потерпілим для компенсації їх збитків.

Розмір страхової суми за договором страхування відповідальності встановлюється в такому договорі за домовленістю сторін з урахуванням результатів аудиту пожежної та техногенної безпеки і не може становити для суб'єктів господарювання:

  • із середнім ступенем ризику - менше 3 тисяч мінімальних заробітних плат;

  • із незначним ступенем ризику - менше 2 тисяч мінімальних заробітних плат.

Тобто бізнесу потрібно буде провести аудит пожежної безпеки та оформити страхування. Потім повідомити ДСНС про наявність страхування та на період дії договору звільнитися від планових пожежних перевірок.

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика та економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини