Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рада звернулась до Європейського союзу про скасування мита та квот на український експорт до завершення переговорів про членство України в ЄС

Реклама

Верховна Рада на засіданні 6 жовтня 2022 року ухвалила постанову «Про Звернення Верховної Ради України до Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу щодо поглиблення економічної співпраці та продовження дії тимчасових заходів з лібералізації торгівлі» (проєкт № 8075) щодо продовження пільгового режиму для українських товарів, а саме - продовження дії Регламенту № 2022/870.

«Згідно з Регламентом № 870 Європейський Союз у цьому році призупинив для українських товарів усі антидемпінгові мита, усі тарифні квоти, мита для промислової продукції та застосування системи мінімальних вхідних цін для фруктів та овочів. Цей пільговий режим буде застосовуватись до 5 червня 2023 року», - зазначила народна депутатка Роксолана Підласа.

За її словами, пільговий режим має позитивний ефект на обсяги торгівлі українськими товарами в Європейському Союзі. Експорт до ЄС за 3 квартали перевищив довоєнний рівень на 6,3% (або на 1,2 млрд доларів). Найбільше в грошовому вимірі зріс експорт кукурудзи, соняшникової олії, насіння соняшнику, пшениці та електроенергії.

«Загалом в умовах, коли прогнозне падіння ВВП України за підсумками року складатиме від 30% до 35%, ми маємо застосовувати усі можливі інструменти для підтримки українських виробників. Наше спільне завдання - переконати європейців дослухатись до пропозиції про продовження пільгового режиму», - наголосила народна депутатка.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини