Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив Закон про добровільність військового обліку жінок

Реклама

Верховна Рада ухвалила у цілому Закон про добровільний порядок взяття жінок на військовий облік військовозобов'язаних (законопроєкт № 6482). Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

«За» проголосували 297 народних депутатів.

Ним передбачається, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, крім зазначених у абзаці першому цієї частини, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за їх бажанням.

Обов'язковим залишається військовий облік для медичних працівників. Так, жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини