Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівників "Укртрансбезпеки" зобов’язали застосовувати засоби фото- і відеофіксації під час перевірок

Реклама

Міністерство інфраструктури наказом № 590 від 09 серпня 2022 року затвердило Порядок застосування засобів фото- і відеофіксації посадовими особами Державної служби з безпеки на транспорті.

Згідно з Порядком, працівники Укртрансбезпеки в обов'язковому порядку мають застосовувати засоби фото- і відеофіксації під час:

  • планових, позапланових та рейдових перевірок (перевірок на дорозі);

  • державного ринкового нагляду;

  • розгляду справ про порушення вимог законодавства та норм і стандартів щодо організації перевезень автомобільним транспортом;

  • розгляду справ про адміністративні правопорушення, пов'язаних з порушенням правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом;

  • моніторингу діяльності посадових осіб Укртрансбезпеки.

Посадова особа Укртрансбезпеки забезпечується портативним відеореєстратором та накопичувачем (у разі потреби), який особисто отримує у відповідальної особи.

Портативний відеореєстратор вмикається посадовою особою Укртрансбезпеки та повинен перебувати в режимі відеозйомки з аудіо супроводженням під час здійснення відповідних заходів, визначених пунктом 3 розділу I цього Порядку, крім випадків, пов'язаних з виникненням у посадової особи Укртрансбезпеки приватного становища (відвідування вбиральні, кімнати відпочинку, перерви для приймання їжі тощо).

Документ набуде чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини