Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Укренерго" попереджає про можливе обмеження споживання электроенергії та запровадження графіків потенційних відключень

Реклама

НEK «Укренерго» попереджає, 20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Відключення будуть почергові - тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин.

«Це вимушений крок... Сьогодні, 19 жовтня, ворог, який не може конкурувати на полі бою з ЗСУ, знову атакував цивільну енергетичну інфраструктуру. Тому завтра ми можемо застосувати контрольовані прораховані обмеження споживачів, які ми маємо здійснити, щоб система працювала збалансовано», - йдеться у повідомленні.

«Укренерго» нагадало, оператори розподільчих мереж (обленерго) інформують споживачів про можливі відключення через свої сайти. Вони можуть це робити у стрічках новин або у спеціально відведеному для цих повідомлень розділі. Також деякі з них роблять це у «особистих кабінетах» споживача або через чат-боти різних месенджерів.

Посилання на сайти всіх операторів розподільчих мереж (обленерго) можна подивитися на окремій сторінці сайта Міністерства енергетики.

У ДТЕК «Київські електромережі» уточнили, що НЕК «Укренерго» запровадив відключення електроенергії у Києві для уникнення аварій з 23.24 19 жовтня. Відключення триватиме для кожного клієнта не більше, ніж 4 години. Однак вони можуть повторитись для деяких споживачів протягом доби дня через 8 годин, якщо "Укренерго" не відмінить застосування стабілізаційних відключень. Наприклад, якщо будинок відключався з 8 до 12 ранку, то, якщо стабілізаційне відключення триватиме протягом дня, повторне відключення буде з 20.00 до 24.00. Список вулиць, котрих може стосуватися таке відключення, розміщений на сайті.

Підприємство закликало всіх мешканців міста Київ споживати електроенергію помірно - вмикати енергоємні прилади по черзі, мінімізувати споживання електроенергії ввечері з 17.00 до 23.00, а бізнес клієнтів - обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини