Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновити енергопостачання на достатньому рівні, за певних умов, можна за кілька тижнів - голова "Укренерго"

Реклама

Відновлення електромереж у тому вигляді, в якому вони функціонували до масштабних атак росії, потребує тривалого періоду часу, але забезпечити енергоживлення на достатньо надійному рівні можна за кілька тижнів. Про це в ефірі телемарафону сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький передає агентство «Інтерфакс-Україна».

"Відновлення електромереж у їхній первинній функціональності займе певний час, це не дні і навіть не тижні, але для того, щоб відновити запас міцності нашої енергосистеми, потрібно кілька тижнів", - зазначив голова «Укренерго».

Він додав, що такі розрахунки є актуальними, якщо не буде схожих за масштабом обстрілів, проте "Укренерго" має інструменти збалансування енергосистеми різними шляхами для різних сценаріїв.

За словами Володимира Кудрицького, найбільш проблемними ділянками є енерговузли із найбільшим споживанням електроенергії. Це центральний регіон, зокрема Київський енерговузол, та Харківський енерговузол, що постраждав від ракетних обстрілів ще місяць тому, а також захід України, де минулого тижня було достатньо інтенсивне пошкодження наших магістральних підстанцій.

Голова «Укренерго повідомив, що компанія частково відновила функціональність цих підстанцій, але поки що є певні проблеми із забезпеченням надійного електроживлення.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини