Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд вніс законопроєкт про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями

Реклама

Уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 8138 про внесення змін до Закону «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні».

Законопроєкт спрямований на удосконалення законодавства щодо надання державної підтримки інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні.

Ним пропонується внесення зміни до зазначеного Закону в частині:

  • уточнення термінів;

  • запровадження нової форми державної підтримки, а саме часткової компенсації вартості будівництва об'єктів суміжної інфраструктури;

  • розширення сфер, у яких може реалізуватися інвестиційний проєкт із значними інвестиціями;

  • впровадження можливості інвестору розпочати реалізацію проєкту до укладання спеціального інвестиційного договору та внести інвестиції на передпроєктні роботи (підготовка документації, купівля земельної ділянки тощо) в обсязі 25 відсотків від вартості загального розміру значних інвестицій;

  • зменшення межі розміру значних інвестицій, вкладених в об'єкти інвестування до укладання спеціального інвестиційного договору, та кількості створених нових робочих місць впродовж строку реалізації інвестиційного проекту із значними інвестиціями для можливості залучення до інвестиційного процесу більшого кола суб'єктів господарювання не тільки великих, але й середніх підприємств;

  • встановлення часових можливостей для доопрацювання, а не повернення поданих інвестором документів та спеціального інвестиційного договору (не більше двох місяців).

Прогнозується, що прийняття законопроєкту дозволить удосконалити законодавство щодо надання державної підтримки інвестиційних проектів із значними інвестиціями, а також усунути перепони, що стоять на шляху у суб'єктів господарювання, які мають намір реалізувати інвестиційні проекти із значними інвестиціями та отримати державну підтримку, передбачену Законом.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини