Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У випадку повної довгострокової відсутності електроенергії "Київстар" зможе підтримувати лише до 20% мережі у великих містах

Реклама

У випадку повного та довгострокового знеструмлення базових станцій, компанія "Київстар" зможе підтримувати лише до 20% мережі у великих містах. Про це повідомив президент компанії «Київстар» Олександр Комаров на своїй сторінці у ФБ.

Він проінформував, що два тижні тому, через масовані ракетні обстріли та відключення електроенергії, на піку не працювало близько 17% мережі. Однак якщо узагальнити восьмий місяць повномасштабної війни, 93% мережі працює у звичайно-військовому режимі. Ще 7% мережі знаходяться на тимчасово окупованій території.

На деокупованих територіях цілеспрямовано проводяться роботи по відновленню об'єктів мережі. Стандартний алгоритм запуску відновленої базової станції - на генераторі та StarLink (з обмеженою емністю), замість нормальної трансмісії, і вже потім відновлюється оптоволоконне з'єднання і енергопостачання.

За словами Олександра Комарова, компанія активно працює над альтернативними варіантами для живлення базових станцій під час масового відключення електроенергії.

«Робимо все, що від нас залежить, але розуміємо, що таких превентивних заходів вистачить на підтримання до 20% мережі у великих містах та обласних центрах в умовах повного довгострокового знеструмлення», - зазначив президент «Київстар».

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини