Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено примірну форму трудового договору для фрілансерів

Реклама

Мінекономіки наказом від 26 жовтня 2022 року № 4179 затвердило Примірну форму трудового договору з нефіксованим робочим часом.

Роботодавцям рекомендують під час укладення трудового договору з нефіксованим робочим часом керуватися саме цією Примірною формою.

Нагадаємо, трудовий договір з нефіксованим робочим часом запроваджено з 10 серпня 2022 року Законом № 2421-IX. Це особливий вид трудового договору, умовами якого не встановлено конкретний час виконання роботи, обов'язок працівника виконувати яку виникає виключно у разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно, але з дотриманням умов оплати праці.

Роботодавець самостійно визначає необхідність та час залучення працівника до роботи, обсяг роботи та в передбачений трудовим договором строк погоджуватиме з працівником режим роботи та тривалість робочого часу. При цьому повинні бути дотримані вимоги законодавства щодо тривалості робочого часу та часу відпочинку.

Заробітна плата виплачуватиметься за фактично відпрацьований час або за фактично виконану роботу.

Читайте також:

Трудовий договір з нефіксованим робочим часом: новації трудового законодавства.

Укладення трудового договору з нефіксованим робочим часом: роз'яснення Держпраці

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини