Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд планує встановити гарантійну частку при будівництві нерухомого майна

Реклама

Міністерство економіки підготувало та оприлюднило на своєму сайті проєкт постанови Кабінету Міністрів «Про встановлення мінімального розміру гарантійної частки будівництва об'єктів нерухомого майна».

«Законодавче впровадження розміру гарантійної частки будівництва об'єктів нерухомого майна викликане необхідністю припинення негативної тенденції добудови об'єктів нерухомого майна за рахунок коштів фізичних осіб - майбутніх власників», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Проєктом постанови пропонується встановити мінімальний розмір гарантійної частки будівництва об'єктів нерухомого майна у відсотковому відношенні до сукупної (загальної) площі майбутніх об'єктів нерухомості у подільному об'єкті незавершеного будівництва (черзі/пусковому комплексі) відповідно до проектної документації на будівництво у розмірі:

  • 10 відсотків - для мм. Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова;

  • 5 відсотків - для інших населених пунктів.

У разі прийняття, постанова набуде чинності з дня її опублікування.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини