Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП зобов'язала обленерго оновлювати інформацію про відключення електроенергії кожних 30 хвилин

Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зобов'язала операторів систем розподілу (обленерго) оновлювати у півгодинному режимі на своїх офіційних веб-сайтах інформацію про перерви в електропостачанні споживачів із зазначенням населених пунктів, вулиць, будинків, корпусів та характеру самих перерв. Про це повідомляє Енергореформа.

Відповідні зміни були внесені до постанови від 26 березня 2022 року № 349 "Про захист інформації, яка в умовах військового стану може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом, у тому числі щодо об'єктів критичної інфраструктури". Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його оприлюднення на офіційному веб-сайті регулятора.
"Оператор системи розподілу зобов'язаний кожні 30 хвилин актуалізувати вказану інформацію", - йдеться у відповідній постанові регулятора.
Також ОСР мають зазначати назви перерв у енергопостачанні - плановий, аварійний, застосування графіків обмеження споживачів.

"Це рішення було прийнято за зверненням самих ліцензіатів (ОСР). Вони зазначають, що дуже велике навантаження на call-центри, оскільки споживачі не розуміють, що відбувається, і починають шукати будь-які зв'язки з компаніями", - зазначив член НКРЕКП Дмитро Коваленко.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини