Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано понад 105 000 літрів контрафактного алкоголю вартістю 25 млн грн, до виготовлення якого причетні підприємства "Укрспирту"

Реклама

Детективи Бюро економічної безпеки арештували понад 88 000 літрів контрафактних лікеро-горілчаних виробів, майже 17 000 літрів спирту, лінії розливу та пакування ЛГВ, а також 11 резервуарів для виготовлення та зберігання ЛГВ. Загальна орієнтовна вартість арештованих товарно-матеріальних цінностей становить 25 млн грн. Про це повідомляє пресслужба БЕБ

Так, слідством виявлено групу осіб які, за попередньою змовою зі службовими особами декількох підприємств-виробників спирту ДП «Укрспирт», протягом 2019-2022 років здійснювали незаконне виготовлення спирту та алкогольних напоїв.

Підпільне виробництво підакцизних товарів відбувалось без відображення таких операцій у звітних та облікових документах з метою ухилення від сплати акцизного податку в особливо великих розмірах.

Крім того, встановлено, що в подальшому незаконно виготовлений спирт, як правило, реалізувався декільком підприємствам - виробникам лікеро-горілчаних виробів, які в свою чергу, виробляли з цього спирту не обліковану лікеро-горілчану продукцію, оклеюючи її підробленими марками акцизного податку.

Співробітники БЕБ провели низку обшуків офісних, складських приміщень та виробничих потужностей одного із товариств та вилучили документи фінансово - господарської діяльності, журнали обліку спирту та лікеро-горілчаних виробів, документи щодо виданих акцизних марок, дві лінії розливу лікеро - горілчаних виробів та ємкості із рідиною з характерним запахом спирту в загальній кількості понад 105 000 літрів.

Досудове розслідування здійснюється за ознаками виготовлення, зберігання з метою використання при продажу товарів незаконно виготовлених чи підроблених марок акцизного податку (ст. 199), незаконне виготовлення, зберігання підакцизних товарів (ст. 204), фіктивне підприємництво (ст. 205-1) ухилення від сплати податків (ст. 212) та підроблення документів (ст. 358) КК України.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини