Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Польща планують спільно здійснювати митний та прикордонний контроль

Реклама

У Варшаві розпочався перший раунд переговорів між Україною та Польщею щодо впровадження спільного митного та прикордонного контролю. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Він триватиме два дні і має завершитися напрацюванням базової редакції проєкту міжурядової Угоди про спільний контроль осіб, транспортних засобів і товарів у спільних пунктах пропуску.

Передбачається, що цією угодою будуть визначені процедури та правила роботи спільних пунктів пропуску, обміну інформацією між контролюючими службами, протидії нелегальній міграції, проведення спільних патрулів, а також можливість контрольними службами України та Республіки Польща делегувати (передавати) одна одній виконання своїх службових повноважень та функцій.

Впровадження спільного митного та прикордонного контролю спростить та пришвидшить перетин кордону для міжнародних перевізників і приватних осіб. Після підписання Угоди Україна стане країною, яка не входить до складу Євросоюзу, але має подібні пункти пропуску з країною-членом ЄС.

Пропозиція запровадження спільного контролю на українсько-польському кордоні була висловлена Президентом України Володимиром Зеленським під час зустрічі в Києві із Президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Вся необхідна інформація для твого бізнесу - в одній потужній IT-платформі всієї компанії LIGA360. Синхронізуй взаємодію між ключовими співробітниками, побач правову та інформаційну картину дня під кутом 360. Замов презентацію IT-платформи LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини