Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ викрило схему незаконного відшкодування ПДВ на 35,4 млн грн

Реклама

Бюро економічної безпеки викрило товариство в умисному заволодінні майже 35,4 млн грн державних коштів. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Йдеться про відшкодування ПДВ, яке здійснювалося органами ДПС без належних заходів з перевірки заявлених сум за різними операціями цього підприємства.

Аналітики БЕБ встановили, що реєстраційні та бухгалтерські документи, реквізити розрахункових рахунків та печатки згаданого підприємства використовувалися для незаконного відшкодування ПДВ. Тобто, воно було інструментом для реалізації злочинної схеми розкрадання бюджетних коштів.

Було з'ясовано, що службові особи одного з товариств протягом 2021-2022 років купували товарно-матеріальні цінності у низки підприємств без відображення цих операцій з реалізації у податковій звітності. Таким чином штучно створили нібито наявні залишки товарно-матеріальних цінностей у складських приміщеннях та привласнили на свої розрахункові рахунки у вигляді бюджетного відшкодування суму ПДВ в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється за ознаками правопорушення ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію для керівників, юристів, служби безпеки.

Тільки до 23 листопада придбай LIGA360 за вигідною ціною. Замов 3 рішення за 3000 грн/міс., або 5 за 5000 грн/міс. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини