Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна звільнити працівника, який без попередження виїхав за кордон під час війни?

Реклама

У Головному управлінні Держпраці у Харківській області пояснили, чи можна звільнити працівника, якщо він без попередження виїхав за кордон під час воєнного стану.

Звільнення працівників повинно відбуватися відповідно до процедур, передбачених чинним законодавством.

Звільнення працівника за власним бажанням або за угодою сторін здійснюється на підставі його заяви.

У разі, коли працівник залишив робоче місце і не виконує свої трудові обов'язки у зв'язку із воєнними діями, такий факт не може розглядатися як прогул без поважної причини.

У зв'язку з цим спеціалісти Управління рекомендують за відсутності заяви працівника про звільнення, не вирішувати питання щодо його звільнення до закінчення бойових дій.

У табелі обліку робочого часу можна проставляти позначку "інші причини відсутності". Підстави для збереження заробітку за таким працівником відсутні.

Якщо виникла необхідність у виконанні обов'язків відсутнього працівника, можна прийняти на його місце іншого працівника на умовах строкового трудового договору.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Три за 3000 грн/міс. або п'ять за 5000 грн/міс.? Замовляй декілька рішень LIGA360 для керівників, юристів, бухгалтерів чи HR за нижчою ціною. Поспішай, адже пропозиція дійсна тільки до 23 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини