Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінфіні пояснили причини масового блокування податкових накладних

Реклама

Причиною введення більш жорстких критеріїв перевірки податкових накладних стали численні маніпулювання з ризиковими товарами з боку певних підприємців. Про це повідомляє Forbes з посиланням на відповідь Міністерства фінансів на його запит.

У Мінфіні зазначили, що раніше компанії могли без додаткової перевірки податкової продавати товари, які не відповідають основному переліку їхньої діяльності (якщо ті не перевищують 50% у загальному залишку продукції).

За результатами аналізу роботи автоматизованого моніторингу було виявлено схему проведення безтоварних операцій через реєстрацію податкових накладних на ризикові товари, які були відсутні на складі платника податку.

Через маніпуляції з боку певного бізнесу, уряд змінив критерії ризиковості операцій та здійснює перевірку всіх операцій на відповідність фактичним складським залишкам товарів.

Читайте також: Мінфін цього тижня представить зміни, щоб вирішити проблему з блокуванням накладних.

Врахуйте максимум чинників, що можуть вплинути на блокування податкових накладних. Сервіс Liga:REPORT автоматично розрахує показники позитивної податкової історії, показники D і P, вкаже ризикові коди товарів УКТЗЕД. Замовте Liga:REPORT прямо зараз й будьте впевненими у своїй звітності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини