Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено механізм, спрямований на підтримку національного виробника будівельних матеріалів

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 2 грудня 2022 року № 1348 затвердив Порядок застосування національних стандартів для будівельної продукції, що надається на ринку та не охоплюється або не повністю охоплюється національними стандартами для цілей застосування Закону «Про надання будівельної продукції на ринку».

Ця постанова встановлює механізм надання на ринку будівельної продукції, яка не виробляється в країнах-членах ЄС та призначена для внутрішнього ринку України.

У такому випадку, виробник розуміючи свої потреби, ініціює розроблення необхідного національного стандарту та звертається до відповідного технічного комітету стандартизації. Мінрегіон включає національний стандарт до Переліку національних стандартів за зверненням виробника будівельної продукції, технічного комітету стандартизації, інших заінтересованих сторін.

«Цей механізм дозволить забезпечити інтереси національних виробників будівельної продукції, які працюють виключно на внутрішньому ринку, і водночас дотримання необхідного рівня безпеки та якості такої продукції», - зазначила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Прогнозується, що ухвалений Порядок сприятиме сталій роботі національного виробника на внутрішньому ринку України, насиченню ринку необхідною будівельною продукцією, а також збереженню робочих місць та наповненню місцевих бюджетів.

За матеріалами Мінрегіону.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини