Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалено Закон, який дозволяє бізнесу зберігати до 2 тонн пального без отримання ліцензії

Реклама

13 грудня Верховна Рада ухвалила у цілому два Закони щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України: про внесення змін до Податкового кодексу (законопроєкт № 8196) та про внесення змін до Митного Кодексу (законопроєкт № 8197).

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Цими Законами запроваджуються короткострокові стимулюючі податкові та митні пільги для відновлення енергетичної інфраструктури.

Зокрема, на законодавчому рівні впроваджується ввезення без оподаткування ввізним митом та ПДВ генераторів, Starlink та іншого обладнання для енергетики, у тому числі для фізичних осіб.

За словами Ярослава Железняка, ця норма діятиме до травня 2023. Таке звільнення буде розповсюджуватись також на поштові та експрес-відправлення.

Крім того, Закон дозволяє бізнесу зберігати до 2 т пального без необхідності отримувати ліцензію. Про зберігання пального у більших обсягах необхідно повідомляти Державну податкову службу за декларативним принципом.

Також звільняється від мита та ПДВ ввезення обладнання для відновлення постачання енергії, яке є технічною допомогою від Energy Community.

Прогнозується, що реалізація цього Закону забезпечить відновлення енергетичної інфраструктури України, пошкоджену внаслідок терористичних атак держави-агресора.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Приділіть, будь ласка, кілька хвилин і пройдіть бліц-опитування від LIGA ZAKON, щоб ми могли надати вам ще більше корисних та цікавих аналітичних матеріалів

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини