Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запровадять електронні товарно-транспортні накладні

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури при підтримці Мінцифри розпочало впровадження електронних товарно-транспортних накладних.

«Ще одна довгоочікувана революція на ринку вантажних перевезень - запускаємо е-ТТН», - написав заступник Міністра інфраструктури Мустафа Найєм на своїй сторінці у ФБ.

За його словами, в Україні нарешті з'явиться єдина база даних документів е-ТТН, що дозволить істотно спростити і пришвидшити логістичні процеси, а також дати єдиний метод контролю наявності таких документів усіма сторонами.

Вже почав працювати сайт e-ttn.miu.gov.ua - єдиний ресурс з усією інформацією, яку було зібрано під час розробки системи е-ТТН, у тому числі:

  • перелік провайдерів, які вже долучились до проєкту;

  • нормативну базу, яка регламентує використання е-ТТН;

  • інструкції для користувачів та провайдерів;

  • відповіді на актуальні запитання;

  • новини.

Електронні товарно-транспортні накладні вже тестують провайдери електронного документообігу. З'явилась і перша компанія від бізнесу, яка погодилась взяти участь у тестуванні.

Електронна форма накладних в перспективі має замінити паперову і стати обов'язковою для всіх учасників перевезень - відправників, отримувачів і транспортних компаній. Однак, за словами Мустафи Найєма, це станеться не раніше липня 2023 року.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Ваша думка має значення! Розкажіть, які теми для бізнесу ви хотіли б читати на Think Brave, щоб ми ставали ще кориснішими. Пройдіть опитування за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини