Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Світовий банк рекомендував використовувати Prozorro для закупівель на відбудову України

Реклама

Світовий банк рекомендував використовувати систему Prozorro для всіх закупівель з бюджетним порогом до 5 млн євро для потреб відбудови України. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Початкова оцінка Prozorro була проведена командою Світового банку ще у 2017 році, і на той час вона дозволила використовувати Prozorro для національних процедур закупівель у рамках проєктів, що фінансуються Світовим банком.

Метою поточного завдання була повторна оцінка відповідності системи Prozorro оновленим вимогам до електронних закупівель для операцій, що фінансуються Світовим банком, щоб перевірити, які налаштування та зміни потрібно внести в систему Prozorro для відповідності міжнародним практикам.

Автори оцінки дійшла висновку, що система електронних закупівель, включаючи Prozorro Market, загалом відповідає вимогам до електронних закупівель для операцій, що фінансуються Світовим банком. Додатково автори оцінки надали перелік рекомендацій щодо вдосконалення системи.

“Агентства-виконавці проєктів у рамках операцій, що фінансуються Банком, можуть використовувати систему електронних закупівель та Prozorro Market для тендерів, які вимагають використання національних процедур закупівель (з бюджетним порогом до 5 млн євро). Що стосується міжнародних тендерних процедур, які фінансуються Світовим банком в Україні (з бюджетним порогом від 5 млн євро і більше), виконавчі агенції можуть використовувати системи електронних закупівель Prozorro після того, як ДП “Прозорро” запровадить визначені вдосконалення”, - зазначив Аруп Банерджі, директор у справах Східної Європи та Центральної Азії, коментуючи результати оцінки.

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

У міністерстві зазначили, що ДП “Прозорро” розпочало адаптацію системи під особливі стандарти та умови, затверджені Світовим банком, включно з механізмом оскарження. Можливість використовувати систему відповідно до вимог Світового банку буде доступна вже у березні 2023 року.

Крім того, розглядається можливість адаптації системи Prozorro для специфічних потреб відбудови, наприклад, щодо закупівлі послуг консультантів, проєктних та архітектурних робіт. Йдеться про двоетапну процедуру: на першому етапі розглядаються технічні пропозиції учасників тендеру (склад робіт, підходи тощо), а на другому - цінові пропозиції. З цією метою команда Prozorro розглядає можливість модифікувати вже існуючу процедуру конкурентного діалогу, яка є схожою за дизайном.

В цілому позиція Світового банку також полягає в тому, що починаючи з 2023 року Prozorro має використовуватись в усіх проєктах відбудови, які фінансує Банк.

Розкажіть LIGA ZAKON про інформаційні потреби вашого бізнесу. Пройдіть опитування щодо тем, які цікаво читати саме Вам.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини