Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін пропонує підвищити вартість акцизної марки

Реклама

Міністерство фінансів пропонує підвищити вартість акцизної марки для виробників та імпортерів алкогольної продукції та тютюнових виробів. Відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів оприлюднено на сайті Мінфіну.

Зокрема, пропонується встановити таку плату за одиницю марки акцизного податку:

  • для алкогольних напоїв - 0,3205 гривні (+0,1279 гривні до діючого розміру плати);

  • для тютюнових виробів, тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, - 0,1484 гривні (+0,057 гривні до діючого розміру плати).

Необхідність підвищення вартості марки акцизного у Мінфіні пояснюють збільшення витрат на їхнє виробництво, зокрема, зростанням цін на папір, витрат на електроенергію, теплову енергію, опалення, гаряче водопостачання, охорону.

«Запровадження норм Проекту дозволить привести розмір плати за марки акцизного податку для алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, у відповідність до витрат, пов'язаних з їх виробництвом, зберіганням та реалізацією», - йдеться у пояснювальній записці до проєкту постанови.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини