Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд розвитку підприємництва спільно з АБ «УКРГАЗБАНК» профінансує інвестиції бізнесу у сфері енергозабезпечення та енергоефективності

Реклама

21 грудня 2022 року Фонд розвитку підприємництва та АБ «УКРГАЗБАНК» підписали Кредитну угоду на суму 150 млн грн у межах проєкту «Рефінансування енергоефективних інвестицій МСП України через фінансовий сектор». Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Проєкт фінансується Урядом Німеччини через Німецький банк розвитку KfW відповідно до Угоди про кредит та грант, укладеної з Міністерством фінансів та Фондом розвитку підприємництва.

«Мінфін продовжує активно залучати кошти наших міжнародних партнерів для підтримки українських підприємців. У рамках нового проєкту Фонду розвитку підприємництва, кредитні кошти KfW буде спрямовано Укргазбанку на фінансування інвестиційних проектів МСП у сфері енергозбереження та енергозабезпечення. Це особливо важливо в умовах віялових відключень електрики та сприятиме безперебійній діяльності бізнесу, збереженню робочих місць на підприємствах малого бізнесу», - зазначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, Голова Ради Фонду розвитку підприємництва Юрій Драганчук.

Також у межах Проєкту буде запроваджено нові підходи у кредитуванні малого і середнього підприємництва, що базуються на міжнародних екологічних та соціальних стандартах Політики фінансування сталого розвитку.

Кредитування енергоефективних інвестицій МСП відбуватиметься у національній валюті. Це стало можливим завдяки фінансовій допомозі від Європейського Союзу в рамках ініціативи EU4Business для компенсації валютних ризиків та з можливістю поєднання з Програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини