Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні готують нові пільги для підтримки бізнесу під час війни

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано два законопроєкти, № 8298 щодо внесення змін до ПК та № 8299 щодо внесення змін до МК, якими пропонується запровадити податкові та митні пільги для промисловості та бізнесу під час воєнного стану.

Метою законопроєктів є підтримка вітчизняної промисловості та бізнесу під час війни, а також підтримка закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.

Вони передбачають наступні нововведення:

  • звільнення на період воєнного стану від оподаткування ввізним митом та ПДВ обладнання та комплектуючих, що ввозяться виключно для власного виробництва (за конкретними кодами) без права відчуження, передання в оренду, лізинг на будь-яких умовах раніше п'яти років з дати їх ввезення на митну територію України;

  • звільнення від ПДВ та мита обладнання для закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти;

  • особливості оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування залізної руди на період воєнного стану;

  • звільнення від рентної плати за спеціальне використання води енергогенеруючих компаній;

  • продовження строків служби зареєстрованих РРО, у яких такий строк закінчився у період дії воєнного стану, до припинення такого стану;

  • звільнення від оподаткування платників єдиного податку четвертої групи за земельні ділянки, що розташовані на територіях бойових дій та/або тимчасово окупованих територіях.

Прогнозується, що прийняття цих законопроєктів збільшить ефективність застосування митного та податкового законодавства, сприятиме ефективному, безперебійному та належному функціонуванню економіки, вітчизняної промисловості під час війни, забезпечить цінову доступність та поставки критично важливого обладнання.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини