Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закони щодо пільг на імпорт генераторів та зберігання до 2 тонн пального без отримання ліцензії

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав два закони щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України: Закон № 2836 про внесення змін до Податкового кодексу (законопроєкт № 8196) та Закон № 2837 про внесення змін до Митного кодексу (законопроєкт № 8197).

Цими Законами запроваджуються короткострокові стимулюючі податкові та митні пільги для відновлення енергетичної інфраструктури.

Зокрема, на законодавчому рівні на період дії воєнного стану, але не більше, ніж до 1 травня 2023 року скасовується ввізне мито та ПДВ при ввезенні генераторів, Starlink та іншого обладнання для енергетики. Ці пільги розповсюджуватимуться також на поштові та експрес-відправлення.

Також звільняється від мита та ПДВ ввезення обладнання для відновлення постачання енергії, яке є технічною допомогою від Енергетичного співтовариства.

Крім того, Закон № 2836 дозволяє бізнесу в період дії воєнного стану та протягом 30 днів з моменту його припинення або скасування зберігати до 2 т пального без необхідності отримувати ліцензію. Про зберігання пального у більших обсягах необхідно повідомляти Державну податкову службу за декларативним принципом.

Закони наберуть чинності через три дні з дня їхнього офіційного опублікування.

Більше переваг та можливостей для компаній з новою LIGA360. Тепер кожне корпоративне рішення включає приємні бонуси: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. А ще ви знайдете корисні інструменти для керівників, юристів бухгалтерів, HR, PR. Тільки до 31 грудня діє знижка 30%, тож оберіть LIGA360 для 3 чи 5 співробітників прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини