Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ розпочав справу проти "Філіп Морріс" за поширення непідтвердженої інформації щодо IQOS

Реклама

Антимонопольний комітет розпочав справу проти ТОВ «Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб'юшн» за поширення непідтвердженої інформації про менший, порівняно з сигаретами, ризик для здоров'я використання системи IQOS. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Справу відкрито за заявою споживача, який повідомив, що впродовж 2018-2021 років вживав тютюнові вироби для електричного нагрівання HEETS системи IQOS виробництва компанії Philip Morris Internationa (РМІ) та помилково вважав, що ці продукти є більш безпечними для його здоров'я, ніж звичайні сигарети. Водночас у заяві споживач зазначив, що він не знайшов належних підтверджень правдивості цієї інформації компанії РМІ.

За наявною в Міністерстві охорони здоров'я інформацією, міжнародні дослідження свідчать, що будь-яка система нагрівання тютюну є небезпечною та не зменшує ризики від куріння.

ТОВ «Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб'юшн» не надало Комітету документів, що підтверджують правдивість, точність та повноту інформації, яку компанія поширює в Україні. А саме, що:

  • «повний перехід на IQOS становить менший ризик для вашого здоров'я, ніж продовження куріння»;

  • «IQOS виділяє на 95% менше шкідливих хімічних речовин порівняно з сигаретами».

Таким чином, дії компанії, у вигляді поширення вищезазначених тверджень без належного підтвердження цих відомостей, містять ознаки порушення, передбаченого статтею 151 Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції» - поширення інформації, що вводить в оману.

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 31 грудня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини