Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія завершує підготовку звіту про відповідність українського законодавства європейському

Реклама

Європейська Комісія завершує підготовку аналітичного звіту про відповідність українського законодавства законодавству ЄС, який є доповненням до основного висновку про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Комісія відзвітує про виконання умов, зазначених у висновку, в рамках чергового пакета розширення в 2023 році. А саме щодо: реформи Конституційного суду, продовження судової реформи, боротьби з корупцією, включно з призначенням керівника САП, боротьба з відмиванням коштів, реалізація антиолігархічного закону, узгодження аудіовізуального законодавства з європейським, зміна законодавства про нацменшини.

Очікується, що черговий пакет розширення Європейська Комісія оприлюднить восени 2023 року.

Лише після того, як зазначені умови буде виконано, може бути ухвалене рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС. При цьому невідомо, чи будуть для цього висунені додаткові умови. Українське керівництво очікує, що переговори можуть розпочатися вже цього року.

Нагадаємо, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що Україна прийняла усі необхідні законопроекти для виконання рекомендацій для вступу до ЄС

LIGA360 - аналітичний помічник для ухвалення відповідальних рішень. Ситуації для керівника, пошук законодавчих позицій та інструменти ризик-контролю. Дізнайтеся про переваги за посиланням. 

Читайте також:

Податкові зміни, що необхідні Україні для вступу в ЄС

Україна та ЄС: серпантин від кандидатства до членства

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини