Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДРС планує запуск пілотного проєкту для онлайн-перевірок бізнесу

Реклама

Влада і бізнес працюють над механізмом переведення перевірок бізнесу в цифру. Про це у колонці на “Економічній правді” розповів Голова Державної регуляторної служби Олексій Кучер.

Перші кроки у цьому напрямку вже зроблено. ДРС перезапустила Інспекційний портал, який є електронною системою, що акумулює всю інформацію про перевірки підприємців органами контролю. Тепер, на його базі, планується запуск пілотного проєкту для онлайн-перевірок бізнесу.

Враховуючи чинний мораторій на проведення планових перевірок, в онлайн-форматі тестуватимуться позапланові перевірки.  

"Портал стане своєрідним майданчиком, на якому ми наберемося досвіду, напрацюємо найкращі практики і механізми. Після перемоги України і скасування мораторію ДРС планує поширити цю робочу і відточену модель на всі види перевірок", - повідомив Олексій Кучер.

Таке рішення дозволить знизити рівень корупційних ризиків, витрати державного бюджету, а також зекономить час як для бізнесу, так і для контролерів. 

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Читайте також:

Мінфін пропонує скасувати з 1 липня 2023 року низку "воєнних" пільг для бізнесу та повернути податкові перевірки та штрафи

ДПС оприлюднила план перевірок платників податків на 2023 рік

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини