Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За ухилення від сплати орендної плати арештовано майно підприємства на 628 млн грн

Реклама

Суд, за клопотанням Бюро економічної безпеки, арештував майно підприємства на 628 млн грн за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це інформує пресслужба БЕБ.

Як зазначається, детективи БЕБ викрили службових осіб акціонерного товариства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Було виявлено, що впродовж 2020 - 2021 років ці особи вносили у документи бухгалтерського обліку та податкової звітності товариства недостовірну інформацію щодо орендної плати за користування земельною ділянкою.

Встановлено, що для здійснення господарської діяльності - розробки корисних копалин, товариство орендувало у райдержадміністрації земельну ділянку, що відноситься до ділянок державної та комунальної власності. З метою ухилення від сплати обов'язкових платежів, службові особи підприємства умисно ігнорували зміни щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки, таким чином занизили розмір орендної плати за земельну ділянку.

Для забезпечення подальшого відшкодування збитків завданих державі, ухвалою слідчого судді накладено арешт на нерухоме та рухоме майно товариства орієнтовною вартістю 628 млн гривень.

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях, з якими співпрацюєте? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу на ІТ-платформі LIGA360. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі провадження чи участь в тендерах. Замовте презентацію LIGA360:Керівник за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини