Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка податкова модель забезпечить економічне зростання України: дослідження УІM

Реклама

UIFuture презентував чергове дослідження, яке свідчить про прямий вплив податків на економіку.

Співзасновник та директор економічних програм аналітичного центру “Український інститут майбутнього” Анатолій Амелін навів ключові тези досліждення:

1. Податкове навантаження в Україні сьогодні вже на рівні таких розвинених країн як Норвегія, Нідерланди чи Німеччина - близько 40%.

2. Але на відміну від згаданих розвинених країн Україна - Країна, що розвивається. А їм притаманне інший розмір податкового навантаження для забезпечення зростання до рівня розвинених країн (Китай - 15%, Туреччина 23%...)

3. При цьому у рейтингу конкурентоспроможності Україна на 85 місці, Норвегія на 17, Нідерланди на 4, а Німеччина на 5-му.

4. Як наслідок - Рівень тіньової економіки в Україні - 30% (за деякими оцінками понад 40%), у Норвегії - 16%, Нідерландах - 10%, Німеччині - 11%.

5. Є маса досліджень авторитетних економістів, що показують взаємозв'язок податків та економічного зростання та благополуччя людей:

- Підвищення податків на 1% ВВП зменшує реальний ВВП на 3% приблизно через два роки (а у випадку з Україною - додатково стимулює тінь та корупцію фіскалів).

- Високі корпоративні та акціонерні податки зменшують стимули до інвестування та нарощування капіталу.

- Високі податки на працю збільшують тінізацію ринку праці, особливо у країнах Південної та Східної Європи.

- Загальне високе податкове навантаження гальмує економічне зростання, вимагаючи подальшого збільшення податків, які ще більше обмежують економіку.

Щодо інвестицій:

- вони створюють робочі місця

- вони створюють виробництва нових продуктів, що йдуть на експорт та зменшують імпорт чужих продуктів

- вони створюють базу для розвитку прибуткового бізнесу, який наповнює бюджет та збільшує можливості держави (у тому числі обороноздатну спроможність).

Отже, податкову політику необхідно будувати так, щоб, з одного боку, забезпечити виконання фіскальної функції податків аби фінансувати захищені бюджетні видатки, з іншого - стимулювати активність підприємницької діяльності, зростання внутрішніх та зовнішніх інвестицій в економіку, підвищення конкурентоспроможності на світовому ринку, йдеться у Дослідженні.

Головні інструменти пропонованої податкової реформи наступні:

1. Заміна податку на прибуток податком на виведений капітал (ПнВК) зі ставкою 10%;

2. Заміна податку на додану вартість (ПДВ) на податок з роздрібного продажу (ПРП) зі ставкою 10%.

3. Ліквідація ЄСВ, військового збору та інших дрібних податків (туристичний збір, збір за паркування тощо).

4. Включення в податок на доходи фізосіб (ПДФО) соціальних зобов'язань, як компенсатора ліквідованих податків з поступовим зниженням ставки протягом 10 років також до 10%.

5. Брутизація зарплат

6. Модифікація спрощеної системи оподаткування з 4-х груп до 2-х (1 група - це мікробізнес, який як податок сплачує фіксовану суму патенту. 2 група - це решта бізнесу (до фіксованого рівня обороту), яка сплачує лише податок із продажу).

7. Синхронізація ставок митних зборів у товарних групах - одна ставка для всієї товарної групи.

8. Спрощення правил акцизу для легальних виробників та продавців, мінімізація контролю і застосування непрямих методів контролю.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини