Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП може оштрафувати за несправедливе відключення світла ще сім обленерго

Реклама

НКРЕКП повідомляє, що продовжує реагувати на численні звернення споживачів щодо несправедливого відключення від електропостачання з боку операторів систем розподілу (ОСР), а також щодо неналежного інформування ними про перерви в електропостачанні.

Регулятор розглянув понад 2,5 тисяч таких звернень та скарг споживачів з усіх регіонів країни, де застосовуються графіки відключень від електропостачання.

Комісія приділяє окрему увагу роботі з ОСР щодо дотримання ними принципів соціальної справедливості та недискримінації при складанні графіків відключень від електропостачання.

17 січня 2023 року на своєму засіданні Комісія розглянула питання про підсумки першої хвилі позапланових виїзних перевірок ОСР та ухвалила рішення накласти на АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО», АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» та ПРАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО» штрафні санкції й зобов'язати їх дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів. Крім того, на керівників згаданих підприємств вперше у практиці Регулятора було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

На черговому засіданні НКРЕКП, що планується на 24 січня 2023 року, будуть розглянуті результати перевірок наступних семи операторів систем розподілу та винесені рішення про накладення штрафних санкцій і персональну відповідальність їх керівників.

Нагадаємо, правила застосування графіків погодинного відключення електроенергії були оновлені.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини