Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майно консервного заводу арештовано за пособництво його засновника державі-агресору

Реклама

За клопотанням ДБР районний суд наклав арешт на майно товариства «Кліщинський консервний завод» в Черкаській області за пособництво його засновника державі-агресору. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідство встановило, що після анексії півострова кримський підприємець переїхав до Києва. Він переєстрував свої компанії на підконтрольній та тимчасово непідконтрольній території України відповідно в українській та російській юрисдикціях. Це дозволило бізнесмену вести господарську діяльність на тимчасово окупованій території, сплачуючи при цьому податки та збори до бюджетів різних рівнів держави-агресора.

Завдяки наявності української реєстрації, підприємець організував незаконний механізм постачання сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу. Нібито українські товари він експортував до Польщі через росію та білорусь. Таким чином він обходив санкції ЄС щодо заборони імпорту товарів, що виготовлені в Криму.

До протиправної діяльності підприємець залучив членів своєї родини та менеджмент, які допомагали керувати 11 підприємствами на території України, тимчасово окупованого Криму та у москві.

Працівники ДБР ініціювали накладення арешту на майно колаборанта:

  • 5 квартир загальною площею понад 500 кв.м.;

  • 9 земельних ділянок - понад 20 га;

  • 60 автомобілів;

  • 53 одиниці житлових та нежитлових приміщень, зокрема офісні приміщення, склади, автогаражі тощо загальною площею понад 34 тис. кв.м.;

  • 11 товариств та підприємств, статутний капітал яких складає біля 8 млн грн.

Кримінальне провадження здійснюється за ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору), яка передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360:Compliance надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини