Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесено зміни до порядку компенсації витрат роботодавця на оплату праці ВПО

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 24 січня уніс зміни до Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Змінами передбачено, що компенсація витрат роботодавця на оплату праці виплачується в розмірі фактичних витрат на оплату праці осіб, прийнятих за направленням центрів зайнятості, але не вище 2 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом, або обчисленої з неї відповідної суми в разі, коли особа працювала неповний місяць.

Якщо компенсація надається за неповний місяць і фактичні витрати на оплату праці перевищують 2 розміри мінімальної заробітної плати, розмір компенсації за цей період обчислюється шляхом ділення двох розмірів мінімальної заробітної плати, на кількість робочих днів місяця (або кількість годин у разі погодинного обліку робочого часу), встановлених законодавством, та множення на кількість робочих днів (або кількість годин), за які надається компенсація.

Крім того, документом уточнено норми щодо виплати компенсації витрат роботодавця на оплату праці або на перепідготовку і підвищення кваліфікації ВПО та повернення цих коштів у разі звільнення працівника, за якого виплачується/ виплачувалася така компенсація.

Як HR-спеціалісту ефективно оперувати із щоденним потоком інформації? На ІТ-платформі LIGA360:HR. Знаходьте відповіді з гострих питань кадрового адміністрування, правові позиції, новини й аналітику. Дізнайтеся більше про переваги LIGA360:HR за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини