Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд упорядкував умови праці іноземців

Реклама

Кабінет Міністрів упорядкував умови праці іноземців та осіб без громадянства. Відповідні норми містяться у постанові від 24 січня 2023 року № 68.

Зокрема, документом затверджено зразки документів, необхідних для отримання чи продовження строку дії відповідних дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні. Серед них: технічний опис бланка дозволу; зразок бланка дозволу; форма заяви про отримання роботодавцем дозволу; форма заяви про внесення змін до дозволу; форма заяви про продовження строку дії дозволу.

Також цією постановою врегульовуються та приводяться у відповідність до вимог чинного законодавства норми щодо застосування праці гіг-спеціалістів з числа іноземців та осіб без громадянства за гіг-контрактами.

Так, під час воєнного стану резиденти Дія Сіті можуть отримувати роботи (послуги), які виконуються (надаються) гіг-спеціалістами з числа іноземців та осіб без громадянства за гіг-контрактами, без отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини