Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують ввести презумпцію невинуватості платника податків

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 8387 про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення презумпції невинуватості платника податків.

Законопроект передбачає закріплення презумпції невинуватості платника податків у податковому законодавстві.

Також ним встановлюються додаткові запобіжники проти перешкоджання господарській діяльності суб'єкта господарювання контролюючими органами під час перевірки, зокрема шляхом:

  • впровадження окремої норми у статті 80 "Порядок проведення фактичної перевірки" ПК, відповідно до якої контролюючі органи можуть перешкоджати господарським операціям лише у випадках прямо передбачених ПК та зобов'язані не допускати необґрунтованого перешкоджання господарській діяльності;

  • закріплення необґрунтованого та непропорційного цілям перевірки перешкоджання господарській діяльності платника податків посадовими особами контролюючого органу під час проведення фактичної перевірки як податкового правопорушення контролюючого органу.

Крім того, пропонується вирішити проблему із неприйняттям податкових накладних шляхом запровадження автоматичної реєстрації податкової накладної, якщо протягом 30-ти днів після її неприйняття не прийнято рішення про наявність податкового правопорушення.

На думку авторів законопроєкту, його реалізація сприятиме веденню бізнесу в України через стабільність, чіткість та зрозумілість податкового законодавства, а також підвищить інвестиційну привабливість України як юрисдикції із чітко закріпленими правами.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини