Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Американська DFC залучить 250 млн доларів на підтримку українського бізнесу

Реклама

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) оголосила про готовність мобілізувати 250 млн доларів цього року для українських банків задля збільшення обсягів кредитування малого та середнього бізнесу. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Загалом DFC планує мобілізувати понад 1 млрд доларів для підтримки економіки України.

“Приватний сектор демонструє свою стійкість та має сприяти залученню інвестицій в розвиток України. Ми прагнемо почати інвестувати вже зараз, аби допомогти українському бізнесу продовжувати розвиватись попри винятково складні обставини. Я переконаний, що кошти DFC дозволять мобілізувати понад 1 млрд доларів приватного капіталу для підтримки економіки України. DFC націлена на реалізацію високоякісних проєктів за найвищими стандартами в найближчі місяці й роки в Україні”, - зазначив виконавчий директор DFC Скотт Нейтан.

У Міністерстві підкреслюють, що зазвичай DFC підтримує лише американських інвесторів, які здійснюють інвестиції в різні країни світу. Але для України вони зробили виключення і готові видавати кредити, навіть в разі, якщо в українському бізнесі не буде представлено американського інвестора.

Для надання підтримки в України DFC використовуватиме відразу декілька інструментів - крім прямого кредитування йдеться також про покриття кредитних та воєнних ризиків. Останній продукт наразі є доступним, однак потребує залучення додаткового рефінансування, над яким DFC вже працює.

Довідково

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) - це урядова установа США, що співпрацює з приватним сектором з метою фінансування рішень для найбільш критичних проблем сьогодення, що постають перед країнами, які розвиваються.

DFC інвестує в усі сектори, включаючи енергетику, охорону здоров'я, критичну інфраструктуру та технології. Також забезпечує фінансування малого бізнесу задля створення робочих місць.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини