Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий механізм закупівель продовольства для армії має запрацювати навесні - Юлія Свіриденко

Реклама

Новий механізм закупівель для армії має запрацювати вже навесні. Він, зокрема, передбачає створення окремого розділу в Prozorro. Про це повідомила перший віцепрем'єр - Міністр економіки Юлія Свіриденко.

Вона нагадала, що Урядом створено робочу групу, до якої увійшли представники Міністерства економіки, Міністерства оборони, Державної аудиторської служби України, СБУ, ДБР. Робоча група має розробити оновлений підхід до системи закупівель продовольства для армії.

«Новий механізм закупівель має забезпечити публічний контроль над цінами, за якими закуповуються продукти для армії, при цьому буде забезпечена секретність інформації», - зазначила Юлія Свіриденко.

За її словами, головною пропозицією Мінекономіки є перехід від закупівлі «послуг харчування» до закупівлі «продуктів харчування з доставкою», визначення граничних меж по основним категоріям продуктів на підставі даних статистики, а також укладення угоди з постачальником на квартал, а не на рік як сьогодні.

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини