Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій висловив свої очікування від саміту ЄС-Україна

Реклама

Напередодні саміту Україна-ЄС, який відбудеться 3 лютого, євродепутати підтверджують свою відданість членству України в ЄС, знову наголошуючи на необхідності процесу вступу на основі заслуг. Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

Сьогодні Парламент прийняв резолюцію, в якій детально виклав свої очікування від майбутнього саміту.

Европарламент вимагає від ЄС працювати над початком переговорів про вступ і підтримати дорожню карту, яка окреслює наступні кроки для приєднання України до єдиного ринку ЄС. 

Євродепутати наголошують, що приєднання є процесом, заснованим на заслугах, який включає дотримання відповідних процедур, а також виконання пов'язаних з ЄС реформ і критеріїв вступу.

Вони також закликають українську владу якнайшвидше запровадити суттєві реформи для ефективного узгодження з критеріями членства в ЄС.

Також Парламент закликає країни-члени ЄС збільшити та прискорити військову допомогу Києву, зокрема надання зброї, а також істотну політичну, економічну, інфраструктурну, фінансову та гуманітарну підтримку.

Він також закликає лідерів на майбутньому саміті Україна-ЄС визначити пріоритетним комплексний пакет заходів з відновлення для України. Цей пакет має бути зосереджений на допомозі, реконструкції та відновленні в коротко-, середньо- та довгостроковій перспективі. Підтримка сприятиме подальшому економічному зростанню в Україні після війни.

Резолюція також повторює заклик Парламенту використовувати заморожені активи російського Центрального банку, а також активи російських олігархів для фінансування післявоєнної реконструкції.

Крім того, Парламент також закликає накласти санкції на такі компанії, як «Лукойл» і «Росатом», які все ще присутні на ринку ЄС. Посадові особи, причетні до широкого спектру протиправних дій, включаючи примусові депортації та проведення фальшивих референдумів на окупованій українській території, також мають бути піддані санкціям.

Резолюція повторює заклики євродепутатів до негайного та повного ембарго на імпорт ЄС викопного палива та урану з Росії, а також до повної відмови від газопроводів Nord Stream 1 і 2 у Балтійському морі.

Текст прийнято 489 голосами «за», 36 «проти» і 49 утрималися.

Читайте також:

Україна прийняла усі необхідні законопроекти для виконання рекомендацій для вступу до ЄС

Податкові зміни, що необхідні Україні для вступу в ЄС

Україна та ЄС: серпантин від кандидатства до членства

Які нові можливості отримає Україна в якості кандидата на вступ до ЄС?

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини