Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло корпорацію Procter&Gamble до списку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американську корпорацію Procter&Gamble (P&G) у список міжнародних спонсорів війни.

Компанії належать такі дочірні підприємства та бренди, як Gillette, Fairy, Tide, Ariel, Lenor, Mr. Proper, Pampers, Always, Head & Shoulders, Pantene, Old Spice, Hugo Boss, Max Factor та інші.

Підставою стало те, що, працюючи в РФ, компанія сплачує податки в російський держбюджет і сприяє мобілізаційним заходам, - інформацію про це НАЗК надала Рада економічної безпеки України.

У березні 2022 року P&G заявила про скорочення асортименту на російському ринку та пообіцяла залишити у ньому лише товари для здоров'я та гігієни. А у серпні з'явилася інформація, що компанія більше не вкладає кошти в розвиток бізнесу на території РФ. Попри це, бізнес P&G досі діє та розвивається у Росії. Зокрема, на території РФ продовжують працювати комбінат побутової хімії, що є найбільшим у світі виробником мийних засобів для P&G, та завод з виготовлення лез та станків для гоління Gillette, повідомили в НАЗК.

У такий спосіб компанія продовжує заробляти на ринку РФ та робити внесок у держбюджет країни-агресора. Окрім того, лишаючись в Росії, компанія сприяє мобілізації, адже згідно з новим російським законодавством, корпорації, які працюють в РФ, змушені брати участь у мобілізаційних заходах, сприяти призову співробітників до армії та фінансувати їхнє військове спорядження.

«На жаль, через низький моральний поріг сотні іноземних компаній залишаються працювати на російському ринку, тим самим фінансуючи армію та воєнно-промисловий комплекс держави-агресора. Серед відомих нам компаній, окрім P&G, також вже є OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Вся інформація про їхню діяльність передається міжнародній компанії LSEG і вноситься до бази даних World-Check, аби захистити міжнародну фінансову індустрію від спонсорів російської війни», - зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

З початку війни НАЗК допомагає Міністерству закордонних справ України в ідентифікації осіб, які підтримують війну, для розширення санкційних списків в іноземних юрисдикціях, притягнення до кримінальної відповідальності, блокування активів та вирішення питання стягнення їх на користь України та її громадян.

Перелік осіб, на яких необхідно накласти міжнародні санкції, НАЗК надсилає до МЗС та Офісу Генерального прокурора.

Повні списки осіб, які досі не знаходяться під санкціями, але сприяють продовженню війни проти України, розміщуються на порталі «Війна&санкції»: https://sanctions.nazk.gov.ua/.

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360:Compliance надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини