Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпорт може компенсувати до 50% дефіциту електроенергії - Укренерго

Реклама

Збільшення імпорту електроенергії з Євросоюзу у 2-2,5 раза дасть можливість закрити до 40-50% дефіциту, який зараз є в українскій енергосистемі. Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«Зараз імпорт набирає обертів. У нас є технічна можливість досить значна по уже існуючих міждержавних лініях електропередачі імпортувати електроенергію з Європи до України», - заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, є певне обмеження з європейської сторони на імпорт, і воно пов'язане з тим, що європейці хочуть збільшувати імпорт поступово, щоб він не створював технічних проблем для їхньої енергосистеми.

«Ми зараз боремося за те, щоб це збільшення відбувалось якомога швидше і якомога більшими кроками. За нашими оцінками цей ліміт, який сьогодні доведений європейцями сукупно для України і Молдови, можна збільшити принаймні у 2-2,5 рази. В такому разі імпорт може закрити до 40-50% дефіциту, який зараз є в енергосистемі», - зазначив Володимир Кудрицький.

Він додав, що електроенергія з Європи дорожча за українську, але багато українських промислових споживачів готові платити вищу ціну, щоб мати можливість виготовляти продукцію, продавати її на ринку або експортувати.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини