Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріальна палата просить вирішити проблему завищеної оцінки нерухомості при укладанні правочинів

Реклама

Нотаріальна палата просить Фонд держмайна вирішити питання завищеної оцінки об'єктів нерухомості, аби не порушувалися права громадян. Про це повідомляє пресслужба НПУ.

Як зазначається, Нотаріальна палата отримала інформацію про те, що протягом останніх кількох тижнів у Єдиній базі звітів про оцінку, яка використовується нотаріусами для посвідчення правочинів, відбулося різке, подекуди у декілька разів, збільшення оціночної вартості нерухомого майна, що не відповідає його ринковій вартості.

В результаті цього особи, які мають намір вчинити правочини з нерухомістю або оформити спадкові права, не можуть це зробити у зв'язку із непропорційно завищеною оцінкою нерухомості.

Такий стан речей істотно порушує законні права та інтереси фізичних та юридичних осіб, негативно впливає на цивільний оборот та призводить до особливо негативних наслідків під час війни.

У зв'язку з цим 06 лютого 2023 року Нотаріальна палата звернулася до Фонду державного майна з проханням усунути проблему завищеного автоматичного визначення оціночної вартості об'єктів нерухомості Єдиною базою.

Не пропустіть важливих змін щодо ваших договорів. Налаштуйте розширений моніторинг сторін з функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Отримуйте сповіщення про зміни у ЄДР, перевірки, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини