Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада при доопрацюванні законопроєктів про пільги для промисловості врахує позицію МВФ - Гетманцев

Реклама

Верховна Рада під час доопрацювання законопроєктів № 8298 та № 8299, якими пропонується запровадити податкові та митні пільги для промисловості, врахує позицію Міжнародного валютного фонду та не прийматиме їх у тому вигляді, який може нашкодити співпраці з Фондом. Про це повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"МВФ загалом несхвально реагує на цей законопроєкт. У нас дуже важкі дискусії з ним. Але я хочу вас запевнити в тому, що на сьогодні з огляду на ситуацію, що склалася з державними фінансами, враховуючи те, що вони (зовнішні донори - ред.) дають половину надходжень до бюджету, ми нічого не робитимемо, щоб не було неузгодженостей з партнерами", - зазначив Данило Гетманцев.

"Тому якщо вони принципово заперечуватимуть зміни, то ми їх приймати не будемо", - додав він.

Довідково

12 січня Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкти № 8298 та № 8299, які передбачають звільнення на період воєнного стану від оподаткування ввізним митом та ПДВ обладнання та комплектуючих, що ввозяться для власного виробництва, пільги з єдиного податку для платників 4 групи та низку інших податкових та митних пільг. Детальніше про ці законопроєкти читайте за посиланням.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини