Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна закликатиме FATF виключити росію з організації та внести її до чорного списку

Реклама

 Ми закликаємо FATF виключити росію з організації та внести її до чорного списку. Про це в колонці для Financial Times розповів Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Міністр підкреслив, що це найефективніший інструмент для обмеження доступу терористів до світової економіки, оскільки він змушує всі держави застосовувати посилену належну перевірку до будь-яких транзакцій, пов'язаних з фінансовою системою юрисдикції, внесеної до чорного списку.

Санкції запроваджуються окремими юрисдикціями і виконуються їхніми суб'єктами. Зараз для росії залишається відкритою значна частина світової економіки, яка досі не запровадила санкції. Внесення до чорного списку FATF створить універсальний контроль і умови до посилення належної обачності. Будь-яка транзакція з російським фінансовим сектором буде переглянута і ретельно перевірена. Це значно підвищить вартість ведення бізнесу з росією і фактично позбавить путіна можливості фінансувати незаконну агресивну війну. І що важливо, це допоможе нам зміцнити глобальну фінансову систему в довгостроковій перспективі.

Європейський Союз, G7 та всі інші країни, віддані міжнародному порядку, заснованому на правилах, повинні вже зараз визнати ризики, які росія створює для стійкості світової фінансової системи. Також необхідно вжити заходів, щоб внести росію до списків "юрисдикцій з високим рівнем ризику" і створити відповідні ринкові рекомендації.

За інформацією Урядового проталу.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що включає історію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини