Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дія.Бізнес запускає консультації щодо участі в нових конкурсах ЄС "Цифрова Європа"

Реклама

ЄС оголосив три нові конкурси за програмою «Цифрова Європа» у галузі суперкомп'ютерів, повідомляє Мінцифра.

Загальний бюджет трьох конкурсів - 12 млн євро. В учасників з України буде можливість проконсультуватися з експертом національного проекту Дія.Бізнес. Консультації стосуватимуться пошуку партнерів та створення консорціуму, заповнення проектної заявки, підготовки та підписання грантової угоди.

Конкурс 1. Створення навчальної платформи для спеціалістів з суперкомп‘ютерів

Переможці конкурсу будуть розробляти незалежну та просту в адмініструванні навчальну платформуEuroHPС. Платформа повинна містити центральну базу даних з навчання у сфері суперкомп‘ютерів. А також - забезпечувати організацію, координування і залучення більшої кількості учасників до Міжнародної літньої школи HPС в Європі.

Міжнародна літня школа збирає близько 80-100 досвідчених користувачів суперкомп‘ютерів, які зазвичай є аспірантами та докторантами з відповідними знаннями. Вона проходитиме в різних місцях по всьому світу.

Подаватися на конкурс можуть державні та приватні організації з досвідом у сфері HPС та організації та координації Міжнародної літньої школи HPC.

Дедлайн подачі заявки: 4 квітня 2023 о 18:00 за Києвом.

Бюджет конкурсу: 2 млн євро (ЄС покриває 100% витрат переможців)

Детальніше за посиланням.

Конкурс 2. Стажування спеціалістів із суперкомп'ютерів та цифрових навичок 

Стажування майбутніх спеціалістів у сфері суперкомп'ютерів відбуватиметься у центрах компетенцій, компаніях представників МСП, що використовують суперкомп'ютери, або хостингових організаціях Європейського спільного підприємства високопродуктивних обчислень (EuroHPC JU).

Стажування допоможе майбутнім та чинним спеціалістам розвинути навички з розробки інфраструктури суперкомп‘ютерів, застосунків і програмного забезпечення.

Подаватися на конкурс можуть державні та приватні організації з досвідом у сфері розробки суперкомп‘ютерів.

Дедлайн подачі заявки: 4 квітня 2023 о 18:00 за Києвом.

Бюджет конкурсу: 5 млн євро (ЄС покриває 100% витрат переможців).

Детальніше за посиланням.

Конкурс 3. Створення ефективної служби підтримки застосунків EuroHPC

Переможці конкурсу будуть створювати мережі Служби підтримки застосунків (на базі суперкомп'ютерних центрів EuroHPC), що буде доступна для користувачів на єдиному Європейському порталі підтримки застосунків HPC.

Протягом 4 років ця Служба надаватиме європейським користувачам суперкомп‘ютерів з публічного та приватного секторів (включно з МСП) комплексні послуги з вирішення щоденних операційних питань і проблем. Зокрема, масштабування коду, розробки найкращих практик використання суперкомп'ютерів, співпраці з аналогічними групами на європейському та міжнародному рівнях.

Податися на конкурс можуть державні та приватні організації, створені у відповідних країнах, які пов'язані з суперкомп'ютерними центрами.

Дедлайн подачі заявки: 3 травня 2023 (18:00 за Київським часом)

Бюджет конкурсу: 5 млн євро (ЄС покриває 50% від заявленого в проектній заявці бюджету)

Детальніше за посиланням.

Отримайте онлайн-консультацію експерта Дія.Бізнес або напишіть на пошту eurointegration@thedigital.gov.ua.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини