Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін не підтримує відновлення податкових пільг для ІТ-компаній

Реклама

У Міністерстві фінансів не підтримують запровадження пільги для ІТ-сектору щодо звільнення програмних продуктів від податку на додану вартість. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на відповідь Мінфіну на її запит.

"Пропозиції щодо запровадження такого звільнення на перспективу не підтримуються Мінфіном як такі, що призводять до недонадходження ПДВ до бюджету, не узгоджуються з європейським законодавством, до якого має бути наближене законодавство України, як кандидата на членство в ЄС", - пояснили у Міністерстві.

Як зазначається, за час дії пільги бізнес неодноразово звертався до податкових органів щодо тлумачення її застосування, що може свідчити про те, що наявність пільги ускладнювала податкове законодавство.

У Мінфіні додали, що про скасування податкової пільги з ПДВ ніби то просив сам бізнес.

"Представники бізнесу неодноразово на спільних нарадах із представниками ДПС та Мінфіну, де обговорювалися проблемні питання щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції, висловлювали пропозиції щодо скасування такої податкової пільги", - зазначили у Міністерстві..

Нагадаємо, що податкова пільга, якою продуктові ІТ-компанії звільнялися від сплати ПДВ скасована з 1 січня 2023 року.

Читайте також: Повернення ПДВ для IT-бізнесу з 2023 року: як це вплине на галузь?

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини