Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зменшив перелік підстав для здійснення закупівель без застосування Prozorro

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 17 лютого 2023 року № 157 уніс зміни до постанови, якою затверджені особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування".

«Ми поступово повертаємося до обов'язкового використання Prozorro в закупівлях. Так цим рішенням ми суттєво скоротили перелік виключень, коли дозволяється укладати прямі договори без тендеру, зобов'язали публікувати більше інформації про прямі закупівлі. Також ми закликаємо усіх замовників максимально відповідально ставитися до тендерного процесу», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зміни включають в себе погодження положень постанови з іншими законодавчими актами, а також містять низку нововведень, зокрема:

  • передбачено умови публікації замовниками звіту про виконання договору про закупівлю в електронній системі закупівель;

  • зменшено кількість підстав для здійснення закупівель без використання Prozorro;

  • уточнено, яку інформацію замовники можуть не публікувати в річних планах закупівель та в оголошенні про торги у разі, якщо така інформація несе загрозу безпеці;

  • введено зобов'язання публікувати тексти договорів та всі додатки до них, у разі закупівель без застосування Prozorro, але при цьому залишено можливість приховати чутливу інформацію про постачальника, адресу поставки, якщо така інформація несе загрозу безпеці;

  • уточнено підстави і випадки відхилення пропозиції постачальників товарів російського та білоруського походження, а також компаній що належать їх громадянам.

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини