Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК додала Metro Cash & Carry до списку міжнародних спонсорів війни

Реклама

НАЗК повідомило про внесення компанії Metro Cash & Carry до переліку міжнародних спонсорів війни. Таке рішення прийнято через позицію керівництва компанії продовжувати діяльність в росії.

За результатами журналістських розслідувань, стало відомо, що ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream. Ця компанія управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи. Поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з рф не лише не буде припинена, а  надалі лише посилюватиметься. 

Про це свідчить і визнання Metro Cash & Carry прийнятною сплату картками “Мір” (проект “Сбербанку”) та реалізація нових проектів у росії, таких як мережа продуктових магазинів «біля дому» - «Фасоль».

Дослідники діяльності Metro Cash & Carry в рф також звертають увагу на участь компанії в “ідеологічних” російських ініціативах. Зокрема, наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа METRO в росії торгує «кувалдами Вагнера».

Чому внесення до переліку «міжнародних спонсорів війни» важливо? 

Мета НАЗК - зробити так, щоби будь-яким компаніям було соромно співпрацювати із державою-терористом рф і вони закрили свій бізнес в росії. 

Інститут репутації відіграє зараз ключову роль у світі міжнародних корпорацій. Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check - бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.  

Внесення до цієї бази, що створена міжнародною компанією London Stock Exchange Group, має допомогти захистити фінансовий сектор від спонсорів російської війни. 

До списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Днями сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding. 

Повні списки осіб, які досі не знаходяться під санкціями, але сприяють продовженню війни проти України, розміщуються на порталі «Війна&санкції»: https://sanctions.nazk.gov.ua/.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360:Compliance. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини