Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець має право звільнити працівника, який не погодився на зміну істотних умов праці під час війни - Держпраці

Реклама

У Південно-східному міжрегіональному управлінні Держпраці пояснили, чи має право роботодавець звільнити працівника, який відмовився працювати в зв'язку зі зміною істотних умов праці в період воєнного стану.

Так, відповідно до статті 3 Закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», в період дії воєнного стану повідомлення працівника про зміну істотних умов праці та зміну умов оплати праці, передбачених частиною третьою статті 32 Кодексу законів про працю, здійснюється не пізніше, ніж до запровадження таких умов.

Якщо працівник відмовився працювати в нових умовах і повідомив про це роботодавця письмово, роботодавець має право розірвати з ним трудовий договір на підставі пункту 6 статті 36 КЗпП.

Тобто власник чи уповноважений ним орган мають право звільнити працівника, котрий з будь-яких причин відмовляється продовжувати виконувати роботу в нових умовах.

Необхідно зазначати, що законодавство не передбачає необхідності вжиття заходів щодо працевлаштування працівників у таких випадках.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини