Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірити статус будівельних документів тепер можна на порталі "Дія"

Реклама

На порталі "Дія" у кабінеті громадянина з'явився розділ "Моє будівництво", в якому відображаються всі документи будівельної сфери, у яких ви вказані як замовник будівництва. Про це інформує пресслужба Мінцифри.

Тут можна подивитися коротку інформацію про документ, а також статус його розгляду органами будівельного контролю.

Скористатися розділом «Моє будівництво» можуть як фізичні, так і юридичні особи. До того ж в ньому відображаються всі документи незалежно від способу подання - через портал «Дія» чи ЦНАП.

«Раніше, якщо людина подавала документи в паперовому вигляді і не хотіла окремо реєструватись у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ), було досить складно дізнатися подальшу долю заявки. Потрібно було зв'язуватись зі ЦНАПом чи органом будівельного контролю і просити перевірити статус документа. Тепер це можна зробити самостійно через портал Дія, скориставшись електронним цифровим підписом», - зазначається у повідомленні.

У Міністерстві звертають увагу, що в розділі доступні документи, переважно створені після липня 2020 року, коли розпочала роботу Єдина державна електронна система у сфері будівництва. Відтоді громадяни подали більше 172 тисяч заяв на отримання будівельних послуг.

Детальнішу інформацію про заявки можна переглянути в ЄДЕССБ.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини